Tichý hlas adventu

Tichý hlas adventu

Advent k nám promlouvá tichým hlasem. Teprve, když se odpojíme od pěti smyslů a najdeme klidný kout v našem srdci, nacítíme vzácnou chvíli, která je tu pro nás. Je příležitostí, výzvou, impulsem ke změně a nahlédnutí do našeho nitra.

Není to vůbec jednoduché. Naše doba nabízí všechno. Dokonalou, techniku, přehršel informací, pestrou nabídku lákadel všeho druhu. Můžeme mít vše, na co si vzpomeneme, a ještě něco navíc. Tolik třpytek nás láká na udičku a my jsme snadná kořist. Ztrácíme se v moři materiálního dostatku a zjišťujeme, že obyčejné věci jako je snění, touha, rozechvělé očekávání, vlastní tvořivost, a hlavně čas na naše blízké a sami na sebe se vytratily z našeho života jednoduše proto, že už se tam pro ten blahobyt nevejdou.  Nenabízejí se v žádné reklamě. Staly se nedostatkovým zbožím a luxusem.

Nenechme si ujít vzácnou příležitost zastavení a do balíčků pod stromeček zabalme pohodu, klid, smích, radost, společné chvíle sdílení a tvoření, vzpomínky na ty, kteří už s námi nemohou být, sladké nicnedělání a hlavně lásku.

Bude-li všeho kolem nás méně, bude více prostoru v nás samých na to krásné a dobré pro náš život.

Láskyplné sváteční dny.